Sjukt vilket folk

Sitter och små lyssnar på Efterlyst samtidigt som jag kollar omkring på nätet och det är så otroligt sjukt vilket folk det finns! Vidrigt hur människor beter sig mot varandra! Folk mördas,våldtas,misshandlas och försvinner. Sjukt och vidrigt!
Min dag har flytit på väldigt bra! Har sagt det förut och jag säger det igen , dagarna går fort! Det är redan torsdag imorgon och sen är det fredag! Även om dagarna går fort så ska det bli skönt med helg! Nova fick sig en promenad igår och hon är ju bra fjantig,haha. Belltino fick sig ett skrittpass på banan och har var lite tittig runt om på de andra hästarna men Roxen och dom hade spunk och far omkring som riktiga galningar i sin hage! Roxen börjar bli rund så när det väl är dags för fölning så kommer hon väl inte kunna ta sig in i en box äns! Fick reda på häromdagen att Rox barnbarn fått riktigt fina poäng och hoppdiplom, inte undra på med sån fin mormor! Rosé (Roxens helsyster) har två avkommor som håller på att kvala till flyinge! Är riktigt kul att folk satsar när det är så fina hästar! Alla våra hästar är fina men Roxen och Rosé är något extra! Finare hästar får man leta efter! Idag höll dom sig lugna och Belltino gick på riktigt bra och har börjar lyssna och bli riktigt uppmärksam för hjälperna. Det blir mycket volter i massa storlekar,serpentiner,raka spår,halter,långa steg,korta steg osv. För att han ska bli mjuk,spänstig och följsam. Han tycker det är riktigt kul att komma ut från hagen och så använda huvudet och tänka över lite vad jag begär och han verkade riktigt nöjd med sig själv när han fick beröm idag! Nova var också duktig idag, dock lite lat men inga större problem utan lyssnade när jag sa ifrån. Jag hade henne i en mindre volt idag och lät henne inte flyta ut i någon gångart och det blev lite problematiskt i galoppen och hon bröt av till trav en och annan gång men jag smackade på och hon fattade galopp igen. Hon är så otroligt mycket mer avslappnad mot vad hon var i början och det är så roligt att se, hon tar sig mer friheter och är inte rädd för hur jag ska reagera vilket är kul, men sen finns det ju gränser och än så har hon inte gått över någon. Skavsåret är läkt och syns knappt att hon haft något för det har växt en massa päls över så det är bara lite små buckligt för att en massa små flugor var där och äcklat sig! Därför det var så mycket skav när jag kom hem men det är skönt att det är borta! På fredag ska jag löshoppa henne och Jessica ska kanske ta kort så jag hoppas hon är tillbaka tills dess så vi får oss lite kort! Imorgon är det sovmorgon igen och Madde ska in med äpplen till sin syster så då kör hon mig vilket gör att jag slipper stå på bussen dit och dessutom kan sova extra länge! Nu ska jag greja med nya musiken jag lagt in på telefonen , var evigheter sen jag fixade nytt så var otroligt trött på det som fanns! Ska sedan föna håret lite snabbt innan det ska flätas och tryckas ner i de mjuka kuddarna!

So far so good!

Jahaja.. har egentligen ingen direkt lust att skriva men har inte en jäkla aning om vad jag ska göra! Tiden som spenderades i skolan gick rätt fort. Hade sovmorgon och bussen var knök full som vanligt (y) Men fick gå på en annan buss i Åsbro så blev inte allt för mycket balansträning. Men märkte att jag hade en del muskler ändå! Fick sluta tidigare från sista lektionen (musik) då det skulle snackas om tider till huvudinstruments lektionerna och vi sångare pratade om det förra veckan så vi fick gå. Med mycket sträck på benen så hann jag med bussen med marginal och kom hem en timma tidigare och det uppskattas! Tänk om det kunde vara så varje måndag.. Väl hemma höll Madde på med maten och hon hade bakat en på en del av alla äpplen vi har från träden så blev en liten bit äppelpaj till efterätt och det var sjukt gott! På tal om mat så tycker jag skolan ska bygga ut matsalen då den är full hel tiden nu när det kommit så många ettor. Det var himla nära att vi fick stå och äta idag (y) Longerade Nova idag också , skavsåren har börjat se riktigt fina ut och snart har ny päls växt över! Hon var riktigt duktig min sötnos idag! Lyssnade jätte bra under longeringen och sen så släppte jag henne och stallde fram två sockerbitar och en bom som hinder så hon fick ta sig ett skutt och hon bara jävlades med mig! Syntes att hon tyckte det var roligt för jäklar vad hon sprang och bockade! Med hjälp av Linnéa och Madde som fick stå vid hindret medans jag smackade på Nova så fick vi oss ett skutt och hon tyckte det var riktigt kul! Är inte alla som kan få sin häst att gå bredvid en och efter en och sen trava bredvid och efter en! Riktigt häftigt hur man kan bygga upp en relation med ett så stort djur med så mycket vilja och envishet! Ska ta och löshoppa henne ordentligt en dag, tror jag hon skulle uppskatta! Madde var i gräsklippartagen idag då våran egna är trasig och vi fått låna hennes mammas så när det väl var uppehåll fick hon passa på så Belltino fick lata sig ytterligare en dag men imorgon så ska han få komma in så ska vi sätta igång! Måste börja övningsköra igen också! Har inte blivit något sen jag kom hem från mormor med tanke på att Madde vart sjuk men nu är hon på bättringsväg så måste komma igång med det också! Gah, så mycket att göra och så lite tid känns det som! Men men , så länge det finns liv finns det hopp! På något sett ska ajg få tid till allt! Fick uppgifter i geografin som det skulle bli lite förhör på på onsdag så tog hem geografin idag för att läsa igenom och jag kom ihåg allt bättre än jag trodde! So far so good! Fick till ett inlägg i allafall! Nu ska jag lyssna på musik och faktiskt lägga mig ganska snart!

Sunday

I fredag tog jag och Madde oss en sväng till marieberg. Fick med mig en kokbok,en smörkniv,en stor sov t-shirt,ett par tights och present till mamma tills hon fyller. Tror det borde vara allt. Vilken värme det var i förrgår och igår! Blev filmkväll i stallet med stalltjejerna, mycket trevligt och det blev myskväll med Jessica igår! Är lite krasslig och var ett rädd ett tag att jag skulle åka på halsfluss med halsen är bättre så nu är jag bara lite svullen i halsen, lite snorig och har ret hosta. Har vart dåligt med crosstraining denna vecka men körde idag , dock lugnt så jag inte blir mer sjuk eller något men jag tränade i allafall! Kändes riktigt bra. Igår fick Nova en promenad i skogen och hon var svett redan när vi gick från hagen så hett var det ute! Idag longerade jag henne och hon lyssnade sjukt bra! Är jätte nöjd med henne och hon var nog nöjd med sig själv också såg det ut som! Madde höll på att klippa gräset så vi stod och glodde på gräsklipparen lite jag och Nova mest för att se hur hon reagerade och den var inte så himla läskig. Belltino har det inte blivit mycket ridning med tyvärr. Maddes och mina tider har krockar en del och hon har ju vart rätt sjuk men är på bättringsväg nu så förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka , nya tag! Vi var iväg och kollade på fölmönstring för att se hur halvblodsfölen ser ut nu för tiden och vad som ger hur mycket poäng och inte. Väldigt fina föl var det men när det var lunch så åkte vi för vi var hungriga och hade ont i rumpan så såg aldrig dressyrfölen. Just nu sitter jag med en skål mat och Bones igång på tv'n så ska käka klart , kolla ordentligt på Bones och snygga till färgen på naglarna för imorgon är det en ny vecka och skolan sätter igång ordentligt (y)!

Step by step

Sitter framför tv'n och kollar på True Talent. Kom på nyss att det är och det får man ju inte missa! Tycker det är skit bra att juryn får sitta vända mot den som sjunger så att dom inte dömer efter utseénde och massa som de flesta gör! Skolan idag rullade på , än så är det lugnt men matten krånglar lite! Fattade knappt ett dugg av vad läraren sa men det kommer förhoppningsvis! Har ingen musik denna vecka så slutade tidigt idag vilket var skönt. När jag stod och borstade Novas ena framben så stod jag böjd framåt och hade huvudet åt sidan för hon gillar inte riktigt att man borstar benen så hon lyfter gärna. När jag vrider huvudet mot hennes ben för att vända mig ett halft varv för att räta på mig och fortsätta vidare med borstningen så böjer hon på benet så jag får hennes framknä rakt i tinningen! Det bara small till och gjorde skit ont! Jag såg stjärnor hur länge som helst och var tvungen attt trycka in käken och röra på den för det kändes som att den skulle hoppa ur led! Så det kan gå , stackars Nova blev stressad för att jag blev arg pga av smärtan vilket hon kände av och började tramsa så skällde lite på henne fast det egentligen inte är så jag borde hanterat situationen men det blev för mycket med smärta som gjorde att jag knappt kunde se och sen börjar hon fara fram och tillbaka men hon lyssnade och stod stil när jag röt till och sen när jag lugnade ner mig så gjorde hon det. Nova är en häst jag måste tänka på hur jag utstrålar mina känslor till. Jag får bli arg men jag måste visa det genom rösten bara , visar mitt kroppspråk att jag är arg ser hon det direkt och blir stressad. Är jag på dåligt humör så måste jag vara neutral och försöka bli på bra humör igen! Men det är något jag får jobba på, och det är ju så hon funkar. Roxen är lite mer humör i som stretar emot och henne måste man visa att man blir arg och att det inte är okej med vissa grejer. Men jag tycker det är skit kul att kunna känna och läsa av hur en häst ska ridas och hur den reagerar på olika grejer! Blev inget med Belltino idag heller tyvärr för Madde skulle in till vårdcentralen så det blev tidsbrist. Men förhoppningsvis imorgon eller så måste det bli på lördag!! Tycker det är skit kul att rida honom! Knutte fick lite semester från mig med, fick äntligen chansen att stå på crosstrainern! Känns riktigt bra och jag är slut! Körde som för två dagar sen men känns att det var två dagar sen och att det är på g att bli varmare! Men känns som sagt jätte skönt och blir direkt på imorgon igen! Får se om Freddan anställer mig som bil städare till hans förra bil som han ska försöka sälja, får se! Är riktigt avhundsjuk på Jessica som köpte sig en bra system kamera idag! Vill också ha men om ett tag så har jag nog en. Imorgon är det fredag och det blir en sväng till Örebro för lite shopping då lönen kom idag och så ska vi förbi mamma en sväng. Sen blir det fredagsmys i stallet med stalltjejerna, ska bli riktigt roligt! Imorgon är även sista dagen på dieten så ska väga mig och sånt för att se hur mycket som har hänt, har hört att det syns att det hänt en del så får hoppas på det!! Nu ska jag glo på film med Madde och måla naglarna innan det är dags för sängen!
Har ni sett den? Så sjukt söta!!

Andra dagen

Överlevde andra dagen också! Lektionerna går rätt fort faktsiskt. Fick träffa ännu en ny lärare idag till geografin och han verkar också bra så kan nog bli ett rättså bra år ändå trots mycket plugg! Hade första matte lektionen idag också och ja ... min mattelärare kommer nog mörda mig om jag inte gör det själv först! Matte B ska tydligen bli betydligt svårare än A och det var precis så jag klarade matte A! Men men , matte har aldrig vart mitt ämne och kommer nog aldrig vara men ska göra mitt bästa! Jag fick ett värmeutslag igår pga av ett hål i mina ridbyxor och sen idag när jag skulle gå på toa och tog av tightsen så hade tightsen fastnat i värmeutslaget så jag rev upp det och det har gjort skit ont och jag kunde knappt gå ordentligt hem! Har fått något stort och konstigt plåster av Madde som funkar bra så jag kan gå nu! Men hästarna får vila och jag tänkte ställa mig på crosstrainern när jag ändå kunde röra på mig igen men verandan är fortfarande bellamrad med grejer Freddan änvänder till det han nu sysslar med så jag kommer inte fram till maskinen så får bli imorgon för då åker han nog hem till Linköping och då ska både jag och hästar mortionera! Nu ska jag glo på en film och invänta parlamentet och imorgon är det sovmorgon som gäller och jag hoppas på en icke överfull buss!

True Talent

Tänkte slänga in ett inlägg lite snabbt innan True Talent börjar! Som jag skrivit på facebook så är första skoldagen avklarad och var rätt okej men det var ju som sagt den första dagen (y) Men känns ändå rätt bra. Gick lättare än jag trodde att komma upp imorse men jag hade gärna legat en stund till på familjen landbergs luftmadrass! Fick träffa två helt nya lärare som jag ska ha i företagsekonomi och info layout. De verkade okej och engagerade och kurserna lär rätt intressanta faktiskt! Dagen var slapp då man mest bara pratade och jag har samma klassföreståndare som förra året vilket duger. När vi gick igenom schemat idag så blev en hel del saker mycket klarare och en del föll bort så jag har två sovmornar i veckan men jag börjar mycket hellre tidigt och slutar tidigt, men men. Klassen vet jag inte riktgit vad jag tycker om då man inte fått så mycket tid med dom men vi är arton stycken som är ekonomer och det är väl dom man ändå kommer spendera mest lektioner med men det är ju även mycket lektioner med dom andra också. När jag kom hem käkade jag och pratade med Madde och hon sa att hon var för trött för att hjälpa mig med Belltino så skjöt upp det till en annan dag. Tog i allafall in Nova och är lika farcinerad varje gång jag longerar. Är så häftigt hur man kan styra en häst som springer runt en och man håller i en lina och använder enbart rösten! Jag har med mig en långpisk men jag använder den aldrig. Jag jobbar med rösten och behöver jag lite extra höjer jag handen men resten av linan i och hon vet direkt vad jag menar! Tycker det är riktigt häftigt faktiskt och jag känner att hon har sänkt sin känslomässiga gard och börjar bli nyfiken och släppa efter och slappna av. Känns bra! Jag gick in till Knutte och tog på honom grimma och borstade på honom. Det gick jätte bra med grimma och borstning, han skötte sig riktigt bra! Men han fick hyss för sig också och nafsade lite med då sa jag ifrån och han lyssnade så bra och la av. Blev inge crosstrainer idag för Freddan stod med sin nya bil utanför verandan och håller på att kopplar en massa och allt vad det nu är så verandan belamrad av massa av hans grejer och jag vill inte stå och svettas och flåsa när han är där. Han kommer ju varken bry sig eller kolla men jag har jätte svårt för att svettas och ta ut mig när folk kan se på det sättet, en grupp på en zumba lektion är en helt annan sak så det är lugnt men när någon står och grejar precis bredvid så funkar det inte men då blir det i allafall crosstrainern resten av veckan! Har tänkt ha en dag i veckan som är fri från crosstrainern och så får pollarna vila någon dag men är inte säkert att det blir samma utan det beror lite på mitt personliga schema och pluggandet (y)  Titti sitter på min mage så det är inte det lättaste att se vad jag skriver, hon är för gullig och fluffig! Kollar även på true talent (hann inte skriva klart innan seg som jag är. Haha) och jag får ju rysningar!! Efter programet ska jag göra mig i ordning för sängen och se vad det är efter för nåt på dumburken innan det är dags att lägga huvudet på kudden!
Lite bilder på snyggingen:
Att bli borstad i näsan samtidigt som han får sniffa på borsten är en favorit (y)
Så måste man ju självklart pussas tycker han!

Last day

Har precis målat naglarna i fägen svart och väntar på att det ska torka. Nova skötte sig fin fint idag också , hon var pigg samtidigt som hon var lat och ville stanna lite då och då men hon lyssnade när jag sa ifrån. Nordisarna går vid sidan av banan och kom upp och glodde på oss och brunstig som hon är var hon självklart tvungen att styla lite! Hon är för söt! Borstade även Knutte lite som var rätt skitig och han tyckte jag var jätte taskig som bara hade två äpplen med mig och inte fler. Fast han fattade inte hur han skulle tugga först utan tappade det minsta hela tiden, haha! Han är otroligt snäll, han är ju trots allt ung hingst (y) Men han ska kastreras så fort flugorna försvinner och då slutar han nog skrika en massa också. Men jag fick i allafall borsta ordentligt och hela benen på alla fyra, annars har han vart buffig och ska lyfta hela tiden men inte idag! Kommer arta sig med den gaphalsen också , han är ju så fin! Red Belltino idag också, hade med mig spö så han gick på lite mer framåt och förutom att han sände massa hat mot Fabbe (valack i hagen med nordisar) så gick det riktigt bra! Han lyssnade bättre idag och vi körde på som igår med volter,serpentiner,raka spår och så halter för att han ska vara uppmärksam och få muskler och bli mjuk och fin i kroppen. Han är ju fin i kroppen bara det att med muskler blir han ännu finare! Och han är ju femton så han upp i åren börjar han ju komma men det är ändå inte så gammalt för en häst tycker jag men sen beror det ju på själva hästen och vad den har gjort tidigare och sådär. Stod på crosstrainern idag med framför ett avsnitt av the big bang theory och idag körde jag i ett lite högre tempo vilket gick riktigt bra och jag var rätt svett och trött när jag var klar. Härlig känsla! Om ett tag ska jag åka in till Jessica för att sova hos henne i natt! Ska bli himla trevligt! Sista sommarlovs dagen har spenderats kanon med andra ord! Nu låter det som att det är dags för fika , Freddan fyllde i lördags så ska fira honom lite för han var inte hemma då. Fast det blir ju mest att dom andra fikar och jag och Madde ska kolla på i och med dieten (y) Kan ju känna sig nyttig ändå som inte tänker frestas och sitta och dricka vatten istället! Det är tur att Madde är förkyld så att hon inte orkat baka några goda kakor för då hade jag suttit på rummet istället!
Såhär blev håret efter blonderingen igår. Dock lite mörkare än på bilden fast ändå lite för mycket ljusare än jag tänkt mig men håret får vila någon vecka så kanske jag har i en något mörkare nyans, får se :)

Don't feel like it

Tänkte vakna tidigt idag som en "träning" tills imorgon då skolan börjar och jag stallde klockan på tjugo i sju. Jag vaknade vid kvart i sex och var jätte kissnödig och så kom jag på att vid den tiden imorgon gör jag mig i ordning för skolan och det var inte kul. Har fortfarande ingen lust att börja skolan! Sommarlovet gick alldeles för fort och jag är på tok för skoltrött! Tur att man bara har två år kvar! Sen ska jag fasen jobba ett år eller två! Har alltid sagt att jag ska börja plugga direkt efter så jag har det gjort men det kommer inte bli av för det har jag ingen som hellst lust med! Jaja , är bara att pallra sig upp och starta dagen med en kopp svart kaffe,en sockerbit och tidningen!
Så satte sig slemproppen när jag inte lät honom slemma ner mig! xD

Blondie

Sitter med ny blondering i håret för att det ska se fräscht ut till skolan på tisdag. Måste ju i allafall se anständig ut när man ska visa sig för folk! Vi var ju och kollade på en ponny Madde föddt upp. Disney heter han och är runt sex år och inte tio - elva (y) Han är jätte fin fux med vita strumpor och gick hur fint som helst! Han var lite studdsig och små stegrade utanför staketet men väl innanför tycker jag han gick jätte fint! Nog om någon annans häst! Nova skötte sig super idag! Hon var lite stampig och skrikig i stallet men hon är väldigt brunstig men när jag gick med henne och longerade var hon jätte lugn och harmonisk och så här lugn brukar hon inte vara! Kändes himla bra och hoppas det kommer fortsätta så. Upptäckte när jag borstade henne att hon har skav där sadelgjorden suttit och det kan ju vara därför hon reagerat så som hon har gjort! Så jag kommer longera framtills skaven läkt och är borta! Roxen börjar bli riktigt rund och go om magen! Madde och Anders var iväg med henne på dräktighetskoll häromdagen och allt såg jätte fint ut vilket är skönt att höra! Ska verkligen bli intressant att se vad det är för en liten gangster som kommer ploppa ut! Efter att ha vart och kollat tävling och handlat i Kumla så red jag faktiskt Belltinog (gårdens hingst) idag! Han var verkligen super mysig och lagom stor för mig som är så kort! Han ska sättas igång nu. För att inte ha blivit riden på ett år var han jätte duktig. Han är ju stel och har väl inte bästa kondisen men det ska vi ändra på! Trodde han skulle bry sig mer om stona och valackerna runt om banan men inte alls så mycket, jag menar en hingst är ju en hingst och det är ju inte konstigt om han ska mucka och flirta med dom andra för att visa vart skåpet ska stå men han gick på lugnt och kollade acceptabelt mycket och lyssnade rätt bra på mina hjälper även fast han inte riktigt förstod så försökte han i allfall och han verkade tycka det var ritktigt kul! Jag red stora volter, snett i genom, några serpentiner, lite mindre volt och raka spår för att känna på honom och jag provade lite trav och ja han är ju starkare än vad jag är van vid men så småningom får jag ju tillräckligt med styrka! Var verkligen roligt och han är en sjukt trevlig häst! Efter ridningen så bytte jag om och stallde mig på crosstrainern samtidigt som jag satte igång ett avsnitt av the big bang theory och körde till det. Brukar annars köra till lite upptempo musik men då står jag mest och glor på klockan så då prövade jag med ett avsnitt av favorit serien som är på nitton minuter och jag stannade till en gång för att skjuta bak maskinen och ta några klunkar vatten och det kan inte ha tagit mer än en minut så jag har ju kört ungeför lika länge som innan jag åkte. Ända skillnaden var att det inte kändes direkt jobbigt och jag var inte lika svett! Känns skönt faktiskt och sen blev det inte stressande att glo på en klocka hela tiden så det passade mig perfekt och jag kommer fortsätta köra framför the big bang theory! Det blev tyvärr inte någon bild på lilla Mysan för hon låg mest och sov när jag var ute med blev lite andra bilder, enjoy!
Efter longeringen var hon trött och svår flirtad! Min fina tjej!
Här kommer snyggingen! Han ser ut som en hårboll!
Och så kaninungarna! Är dom inte för söta?! Har nog lurat på mamma två också (a)
Min favortit!

Äntligen hemma

Godmorgon! Eller ja , har vart vaken sen straxt efter sju men låg kvar en stund! Borta bra men hemma bäst! Är äntligen hemma efter nästan två veckor hos mormor, de sista två veckorna för i sommar! Nästa gång jag ska till mina morföräldrar tänker jag inte flytta på en möbel kan jag säga! Men vi har fått väldigt mycket gjort i allafall! Jag ska ta och börja göra mig i ordning för att gå ut och ta in hästen. Ska longera lite idag mest för att kolla igenom hur hon rör sig. Brunstig är hon i allafall! Och lilla Mysan har blivit jätte mörk! Ska se om jag tar med mig mobilen ut och tar något kort på henne! Hon är bara lite ljus precis innan mulen, hon är för söt! Det händer allt lite här ute i skogen när man är borta! Fast ja .. inte så mycket, haha! Nä nu måste jag ta tag i saker! Mycket att hinna idag! Ska iväg vid tolv för att åka och kolla på en häst som Madde och dom sålde som liten, nu är den kanske tio eller elva? Vi ska kolla när den tävlar L:B och L:A! Ska bli intressant! Får inte glömma, ett stort GRATTIS till Ebba (igen) som fyller år idag och jag firar henne med en mupp bild! ;D Vi hörs!
Det blev två , kunde inte hjälpa det men hon får väl slå mig efter att hon sett det ;D

Late but not to late

Sitter i soffan och är helt slut! Mormor är ju hemma nu så det är fullt ös hela dagarna! Gammel mormor var med också så hon följer med mig på promenaderna. Märks att hon börjar bli gammal för hon hänger inte riktigt med och när jag går i min vanliga takt hamnar tanten ändå efter! Hon är för gullig! Idag hängde hon med på villkoret att vi bara gick halvvägs, haha! Vi handlade igår och då när vi ändå satt i bilen så mätte vi hur långt jag har gått varje dag och det är hela 4,6 km! Tycker jag inte är så illa då jag dessutom gått som en galning och trodde det bara var två eller tre km! Känner mig nöjd! Men har dock inte orkar gå två gånger varken idag eller igår då vi flänger och far omkring här i huset hela dagarna och om inte allt spring i trapporna och bärande på möbler och kartonger tar sig vet jag inte vad! Men jag stallde mig på vågen imorse för att få lite mer kämpaglöd då jag är lite små trött på att inte äta ordentligt och jag har gått ner nästan tre kilo, mer än två och ett halvt kilo men mindre än hela tre så nästan tre. Känns inte fy skam faktiskt! Jag hade ju hoppats på lite mer men som vanligt så har man ju för stora krav på sig och tre kilo är bra och det är absolut bättre än inga kilo alls! Imorgon är det en vecka kvar på dieten så några kilo till blir det allt! Är glad så länge jag går ner och får kämpaglöd till att fortsätta sen! I dag var det så flott med en morot till frukost, fisk med citron och smörsås till lunch ( riktigt gott!) och kött med sallad och broccoli till middag även det riktigt gott. Min mormor är faktiskt fantastisk på att laga mat och är det något man tycker är tråkigt och smaklöst förövrigt så är det allt annat än tråkigt och smaklöst när hon är klar med det! Imorgon är det det gamla vanliga svarta kaffet till frukost..hatar det verkligen men istället för att ta sockerbiten efter så har jag börjat ta den i kaffet iställen , blir inte lika hemskt och det kan väl inte göra sådan stor skillnad? Men det är en uppiffad frukost med en rostad brödskiva faktiskt! Det är kyckling sallad som gäller till lunch och två hårdkokta ägg och en morot till middag (y) Åker hem i helgen , vet inte vilken dag än. Bor ju med bönder så det beror på vädret! Ska i allafall bli skönt att komma hem och få träffa alla och komma igång med hästen igen! Ska jobba riktigt mycket på att hon och jag ska lära känna varandra och att hon ska börja lita på mig så kommer börja med en del jobb från marken faktiskt. Kommer även sitta upp och rida ut och på banan men ändå jobba från marken. Det bästa med att vara köra slut på sig varje dag är att jag blir trött tidigare och då kommer jag upp tidigare så det inte blir sån stor omställning sen när skolan börjar. Inte för att jag tycker åtta-halv nio är sent att gå upp men nu är jag uppe innan dess i allafall. Dricker så himla mycket vatten så jag vaknade jätte tidigt imorse av att jag var så kissnödig så jag hade ont i magen , tur att det finns toaletter på alla våningsplan! Dock tycker mormor att jag ska försöka rensa kroppen ordentligt genom att dricka fyra liter om dagen istället för två och jag lyckades med tre liter idag faktiskt! Börjar jag dricka tidigare imorgon kanske jag får i mig hela fyra liter! Kollade schemat inför hösten för en stund sen och det var inte så farligt! Förstår dock inte allt och vet inte riktigt vilka som inte gäller mig men det klarnar nog upp sig när vi börjat. Något jag är missnöjd med är heldagarna dom satt in på fredagar. Fredagar av alla dagar! Är skoltrött nog som det är och lagom seg i kolan när fredagen börjar närma sig och då sätter dom det som heldag .. men men , kan inte göra annat än härda ut! Nu är det sista rundan med monstrena som gäller och sen är det sängen nästa!

Wierd

Idag fick jag som någon sorts energikick när jag skulle ut och gå med hundarna så jag tänkte pressa mig genom att gå lite längre och lite fortare. Konstig diet och att pressa sig under mortioneringen var inte den bästa kombination märkte jag sen. Mår jätte skumt! Får vänta med pressandet tills dieten är klar! Imorgon är det bara tio dagar kvar (y) Det stod biff och sallad på gårdagens middagsmeny och dagens meny följde som så att det var en kopp svart kaffe och en sockerbit till frukost, en biff och sallad till lunch skulle vara en frukt men den glömde jag så tog den till middagen som var en skiva skinka och en bägare yoghurt (y) Skum diet men ska bli intressant att se om den funkar! Imorgon kommer mormor hem också så då är det slut på latheterna. Kommer bli mycket fix hit och dit med allt och inget. Både för och nackdelar med det. Just nu sitter jag framför båda dumburkarna, ena i knät och andra på väggen några meter fram. Är Mike and Molly på femman , kollar nog klart på det innan det är sängdags! Är sjukt trött och fryser och svettas om vartannat samtidigt som jag är skakis , mår illa och är svimfärdig jätte fin kompination men vad vore livet utan konstigheter och krämpor? Bra att man får känna att man lever!

Hiding my heart

Sitter och lyssnar på massa låtar från Adele och hon är bara för bra! Igår fick jag allt gjort! Hundarna fick två hyfsade promenader, moppen fick sig en sväng in till Aneby, gräsmattan blev klippt och krattad men aldrig aldrig aldrig mer ska jag klippa mormor och morfars gräsmatta när den inte är klippt på ett tag. Tror inte morfar hann klippa den innan han åkte för han stod uppe på taket i två dygn för att göra en provisorisk lagning (y) Och sen har det ju bara regnat så har inte kunnat klippt den vilket resulterade i att jag fick kratta ihjäl mig igår och jag var helt slut när jag kom in straxt innan nio! Tror aldrig en dusch har vart så härlig! Jo duschen var härligare efter att ha stått på skullen en hel dag! Har i allafall träningsvärk idag (y) Duschade dessutom hundarna innan jag själv fick mig en dusch och nu luktar dom riktigt gott! Jag och Madde börjar ju med våran diet idag som varar i tretton dagar och peppar varandra på distans. Märks att jag inte ätit ordentligt de senaste dagarna för jag tycker det är så himla tråkigt att laga mat till mig själv och då blir jag slarvig och det resulterar i att jag blir skakis och energilös och nu kommer jag ju äta konstigt också men efter att ha intagit dagens lunch så har det börjat bli bättre! Kan ju inte påstå att det var jätte flott men det dög. Frukosten idag var en kopp svart kaffe och en sockerbit.. jag blev i allafall påmind varför jag i vanliga fall har mjölk i mitt kaffe (y) Lunchen bestod av spenat (inte mer än en kopp) , två hårdkokta ägg och lite gurka.. det ska egentligen vara en tomat och inte gurka men tomat är det värsta jag vet! Ska dessutom dricka två liter vatten om dagen och helst lite till men vatten dricker jag väldigt gärna så blir nog inga problem! Jag ska aldelles straxt ta och byta om för en ordentlig promenad med hundarna! Magontet är borta så det ska bli den vanliga rundan! Blir en film och läsar dag idag som i stort sett alla andra dagar men det är jätte grått och trist väder! Har kollat omkring på nätet också efter kläder och andra prylar, kanske lägger upp lite här ? vem vet, beror på vad jag får lust med. Är högtid att jag börjar försöka mig på photoshop också! Har inte egnat det så mycket tid men om jag väl gör det borde jag nog förstå hur det fungerar! Dags för ombyte!
Två av tre lata sömntutor!

I soffan

Sitter i soffan framför tv'n och väntar på att något program ska ersätta twins som är igång nu. Tycker det i allafall borde vara något vettigt på tv'n under helgen.. Igår var jag bänkad i soffan i stort sett hela dagen , hade sånt magont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Lyckades ta mig ner till tvättmaskinen och när jag tagit mig ner ytterligare en gång för att ta upp tvätten ser jag sen när jag hänger upp den att jag tvättat utan skölj och tvättmedel (y) Var bara att ta sig ner ännu en gång! Blev heller inga ordentliga promenader vilket jag fick ångest över. Jag ska även sluta med den här LCHF dieten för den funkar inte! Jag följer den väldigt bra + att jag mortionerar men det händer ingenting så jag ska börja med en annan imorgon som bara är i tretton dagar. Ämnesomsättningsdieten kallas den och Madde och jag ska köra samtidigt även fast jag inte är hemma just nu så ska vi peppa varandra via telefonen. Sen de sista dagarna är jag ju hemma så då kör vi tillsammans och så får jag väl trolla lite under skoltid. Är ju snart bara en vecka kvar tills skolan börjar!! Tiden går läskigt fort och jag tycker inte det är positivt! Jag har fortfarande ont i magen idag men ska försöka mig på två ordentliga promenader i allafall. Blir kanske inte lika långt och intensivt men ändå ordentliga! Då kanske man känner sig lite bättre också. Folk säger ju att det går över när man rör på sig men det är inte så lätt att röra sig när det gör ont heller. Men men , that's life! Är bara att bita ihop och göra det bästa av det. Hundarna tycker nog det bara är skönt att få lata sig , det ända dom gör annars. Monster. Måste rasta moppen idag igen för att inhandla proviant inför dieten.  Jag ska även försöka backa ut gräsklipparen och klippa lite gräs idag , är dags att göra för att slippa kratta ihjäl mig efteråt. Har jag tid ska hundarna få sig en dusch också! Annars blir det imorgon om vädret tillåter för är det fint kan dom torka ute istället för att blöta ner hela huset. Nu är dom ju inte så långhåriga heller så dom kommer nog torka fortare och hårfönen han nog torka det mesta om det skulle bli tråkigt väder. Satt ute i solen igår, när solen sken var det varmt och skönt men annars var det lite kyligt nästan. Jag fick i allafall tillbaka lite färg och det gillar jag! Nu ska jag käka en ordentligt frukost för största delen av frukosten de kommande tretton dagarna kommer bestå av en kopp svart kaffe och en socketbit (y)

I ödemarken

Är faktiskt lite skönt att sitta här ute långt borta från civilisationen.. Pms'en nalkas och känner mig som vanligt trött på människor i största allmänhet när det är dags för det och då är det tur att jag sitter här ute själv. Men jag längtar hem! Samtidigt som jag inte längtar hem för när jag kommer hem är det bara några få dagar tills skolan börjar och det har jag ingen som helst lust med! På tisdag kommer mormor och då kommer jag inte ha tid att längta hem eller tänka på skolan (y) Förhoppningsvis kommer gammelmormor med också! Här händer det för övrigt inte mycket precis som vanligt! Morfar hämtade mig i måndags och han skulle ha med sig släpet så jag fick med mig moppen och crosstrainern men så kollade han på släpet och kommer på att han inte kan köra med det då han glömt att besikta den så vi tryckte in moppen där bak. Två hundar skulle få plats där bak också så jag tryckte inte in crosstrainern men hade jag vetat att det skulle sluta med att jag hade två hundar i knät hela resan ner istället för en så hade jag tryckt in den! Så nu hämnas jag på hundarna med två ordentliga promenader om dagen! Jag går efter en raksträcka mellan gärden och tåget. Jag har haft såpass tur att det inte ålt förbi så mycket tåg när jag går. I förrgår var det sjukt fint att gå där på kvällen, det var skönt svalt och solen lös upp när den var på väg ner och det blir som ett annat ljus då! Jätte fint! Bara längtar tills jag sparat ihop till en kamera så man kan gå ut och ta kort! Annars kan man faktiskt tro att sommaren är över och att hösten kommer fortare än man trott. Det är små kyligt, molnigt, regnigt och inte alls mycket sol. Fast hösten är fin innan det här gråa och trista kommer. Då löven ändrat färg och solen skiner och man kan sitte ute och glo i mjukiskläder utan att dö av värmeslag och utan att frysa ihjäl. Idag ska även moppen rastas för en tur in till affären för att inhandla lite grejer som fattas. Nu ska jag snart ringa till Anders för han fyller nämligen år idag så ett stort Grattis till honom!!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!