Vafan?!

Det kommer vita föroreningar ur luften!!! Inte en bra start på min dag kan jag ju säga! Hatar snö, speciellt när jag vill ha vår!! Känner mig lurad! Hoppas det inte stannar länge!

Finally friday!

Har överlevt de två sista skoldagarna innan påsklovet! Dagen idag var inte så farlig ändå..eller? Hade företagsekonomiprov, vet inte hur det kändes. Ska bli intressant att se det efter lovet i alla fall!
Körde lite lösgörande med Nova igår. Nu när det blåser så mycket blir hon äckligt larvig! Inte ett dugg kul men till slut röt jag i åt henne och då fattade hon att jag fått nog och lugnade sig lite i alla fall. Körde mycket skritt vilket kändes nyttigt och även lite skänkelvikningar. Fick till en riktigt bra galoppfattning i slutet och den försöker jag leva på idag! Det blåser även idag väldigt mycket så jag longerade henne. Longerar ungefär lika länge som jag rider och idag blev hon svettigare än igår! Hon var jätte duktig på att lyssna och man ser på henne att hon verkligen vill bara till lags liksom. Sen när hon tror att hon vet vad hon ska göra fasten hon inte gör det blir hon så frustrerad, stackarn! Nu när jag har longerat de senaste gångerna så har jag låtit henne trava en del i längdtrav och det har fått henne att få väldigt fina rörelser och hon har blivit mycket mer rörlig! Är kul att se att det sker framsteg!
Nu ska jag fortsätta kolla på Vampire Diaries!! Missade förra veckans avsnitt som måste som Jessica sa, gå emot mina normer och kolla på nätet..

Blinded by a star

Tiden går så fort! Hormonerna spelar mig spratt så allt känns fotfarande pest..hände en väldigt positiv sak till min förvåning idag och det var att jag fick godkändt på matte provet jag hade förra veckan! Inte illa för att vara jag!
Jag och Nova tog oss ett lösgörande pass i spöregnet förut. Hon är ju himla larvig som är rädd för banden som hägnar in banan. Är ju inte direkt så att dom kommer att hoppa fram och käkar upp henne, fast det är klart...man kan aldrig vara för säker! I vilket fall så fick vi ta en inte så stor mittvolt att jobba på som jag hade velat men men, hon får skylla sig själv som gör det jobbigare för sig själv! Hon var väldigt fin i form och gång! Körde skritt och trav och jag varvade med att sitta ner och rida lätt i traven. Mycket fram och av saktningar, nyttigt! Ska träna mer på det och imorgon blir det även lite galopp! Hon var mycket mer rörlig i baken idag och även fram men kändes stumt i ryggen  men hon var ju blöt och schabraket var blött och då blir det ju väldigt stumt! Överlag så är jag rätt nöjd med passet! Nu när alla tankar far åt alla håll och kanter hela tiden är det döds skönt att hoppa upp på hästryggen och rensa bort allt och skjuta undan det i ett hörn och fokusera på mig och Nova!!

Mess

Är det rörigt inom mig ser jag till att hålla någorlunda ordning runtomkring mig..dags att städa lite! Sen är det sängen som gäller!!

You bring the sun out

Igår red jag och Nova ut i skogen med sällskap av Madde. Vi började turen lugnt och fint och slutade den med rinnande svett och muskelkramp. Något rovdjur eller något måste ha gått i skogen för Nova blev livrädd för någonting! Det gick inte att få kontakt med henne för fem öre! Madde fick leda oss tillbaka, då blev det i alla fall bara piáf och passage istället för full galopp! Inte lätt att hålla in hästen och samtidigt vara så mjuk i handen som möjligt för att inte göra det hela värre när hon tänker rusa iväg! Så Madde fick som sagt leda oss tillbaka medans Nova hade alla möjliga trix för sig samtidigt. Hon tackta sidvertsrörelser och gjorde allt möjligt för att kunna ta sig hem fortare. Hade helst velat hoppa av för att leda henne och lugna henne men hon kunde inte stå till en sekund fören vi kom hem.. Vad det än var i skogen hoppas jag det försvinner!
Idag så longerade jag henne. Vi körde mycket fram och avsaktningar och att hon skulle lyssna. Det var så nyttigt att hon var helt svett och luddrig i rumpan (y) Var ju rätt varmt också! Det värsta då är ju att banan blir så jäkla dammig! Men men. Hon skötte sig i vilket fall kanon! Är så kul att longera henne också för ena örat är i stort sett alltod framåt (om hon inte hör något bakom henne) och det andra örat är alltid riktat mot mig så hon hör vad jag säger och gör. Känns kul att hon är så sammarbetsvillig och uppmärksam! Hon är mitt ljus i mörkret kan jag ju tala om! ♥

Shadow of the day

Har vart två slappa skoldagar vilket självklart inte gjort mig någonting då jag är äckligt trött på att gå i skolan. Är så bomb säker på att jag inte kommer plugga vidare direkt efter gymnasiet så jag skulle nog kunna spränga hela jorden! Har ingen som helst lust att sitta i skolan när det är fint och varmt ute! Ingen som helst motivation till att prestera i skolan. Det syns ju även i mina resultat och det får mig ju inte att hitta mer motivation direkt.
Är dags för veckan då känslorna sitter mer utanpå kroppen än innuti. Ska bli intressant hur resten av veckan blir! Är ju i alla fall sista veckan innan lov och det är otroligt upp piggande kan jag säga! På lovet ska jag bara göra saker jag vill göra och försöka tagga upp mitt humör och min inställning till skolan!
Bara några få dagar kvar till!
Om man jämför med mitt sinnestillstånd så är det ironi på högnivå..

So god damn beautiful!

Helgen i bilder:
23/3 2012
Efter bilresan till Grevagården på fredagen så tog Madde, Gunnar och Bruno en runda
först på töm och sedan med vagn för att köra och gå körprovsbanan och få känna på miljön
Madde sprang senare med honom i ridhuset för att springa med honom lite och för att han skulle få vara i ridhuset
24/3 2012
Uppvärmning inför körprov och dagen överhuvudtaget:
I väntan på körprovet:
Bruno och Gunnar taggar!
Körprovet:
Han tacktade en mesta dels under provet vilket inte är så bra men ibland kunde han slappna av och för övrigt så skötte han sig kanon bra! Är ju liv och rörelse runt omkring hela tiden med andra hingstar som skriker och människor överallt. Var inte lätt för honom att koncentrera sig helt ordentligt som annars!
I väntan på veterinärkoll:
Visning för domare i ridhuset:
Visning ute på hårt underlag för domare:
Jag har dessvärre bara film från ögonblicket då man får reda på poäng och om de går vidare till final och blir godkända men Bruno blev i vilket fall godkänd och kom femma bland tidigare godkända hingstar! Inte illa att vara nykomling och bli godkänd och dessutom femma bland , som sagt, tidigare godkända hingstar!
25/3 2012
Bara lite uppvisning i ridhuset för lite träning och reklam:
Bruno har vart så jäkla duktig i helgen så det går inte att beskriva! Att bara åka iväg med en fyra åring till ett ställe fullt med andra skrikande och dundrande hingstar är inte lätt! Han är ju otroligt väl hanterad och fick det påpekat i bedömningen men Madde har ju vart sjuk och skadad i början av hans uppväxt och pga det kunde hon inte börja så tidigt som hon hade velat. Han är en så sjukt trevlig häst så det är inte klokt! Jag har liksom stått och hållt i honom och gosat och pussat på honom medans de har borstat och selat och grejat och han sköter sig jätte fint! Jag har ändå inga tidigare unghingst erfarenheter och att hålla i en hingst är stor skillnad mot att hålla en valack! En hingst är ju på hugget och har en flock att vakta och konkurerar med andra hingstar och vill visa sig störst  bäst och vackrast helst hela tiden och puffar, naffsar och är allmänt bongstyriga och låter mestadels paketet mellan benen att styra men jag vet inte om Bruno riktigt fattat att han är hingst eller om han bara är lugn och medgörlig. Han är otroligt klok och väldigt känslig, med hingstar måste man oftast vara stor, dominant och mörk i rösten åt men han lyssnar lika mycket även om man inte är stor och mörk i rösten, dominant är rätt bra att vara ändå för då visar man att man inte går med på vad som helst. Jag är så stolt över honom, Madde, Gunnar och Hanna-Sophie som har gjort ett sjukt bra jobb med honom i helgen och tidigare!! Märks ändå att han är hingst för mina tuttar har vart väldigt intressanta när han inte haft något att göra, knasboll! Är i alla fall jäkla glad över att han blivit godkänd, han kunde ju lika gärna fått fri spel och de hade strykt honom men icke! Så otroligt lugn och fin har han varit! Lite spänd och tacktig igår när det var så mycket liv och rörelser hela tiden överallt men inget kickande mot någon annan häst, inget resande på bakben eller sticka iväg eller någonting! Helgen har vart otroligt rolig och detta har gjort mig väldigt intresserad av avel kan jag säga!
Näe, nu känns klockan mycket! Har vart fullt upp hela helgen och även om det är kul att komma iväg, göra andra saker, träffa nya människor, ha andra tider och strukturer så är det otroligt skönt att komma hem till sitt egna rum, egna hästar, djur och framför allt sin egna säng!! Godnatt!

More

Här kommer några fler bilder:

Random

Lite bilder jag tagit senaste tiden:

Simply the best

Jordgubbar är helt klart min favorit frukt! Längtar tills det är säsong!!

Let's see

Då får vi hoppas att denna snygging sköter sig nu då! Har inte vart några problem hemma men man vet aldrig vad som kan hända när man är på en plats full med hormonladdade hingstar! Wish us luck!

Men ingen vill dö

Sitter även idag och lyssnar på skön musik. Ett av de bra sätten att slappna av på! Fast jag vet faktiskt inga dåliga sätt.. just nu går låten Fallskärm av Timbuktu väldigt varm i högtalarna på datorn! Himla bra låt!
Åkte in som vanligt på min sovmorgon för att plugga, när jag var klar med mina matteuppgifter hade det gått tjugo minuter... hade sedan tänkt gå igenom svenskan men satte mig vid Emma och vi satt och pratade hela tiden så blev inte så mycket gjort,hehe! Jag har inte känt efter så mycket över hur matteprovet gick men jag svarade på mer än vad jag i vanliga fall svarar på så hoppas kan man ju göra! Fick en del gjort på musikproduktionen, rätt stolt för jag vart helt själv! Sen får jag väl se vad Jessica tycker om den nästa vecka, vem vet, jag kanske också tycker det låter för jäkligt om en vecka (y)
Red ut en sväng på Nova idag, hon var tramsig som vanligt men hon är ändå för go! Efter en lång dag i skolan och kan känner hur tungt huvudet är så är en sväng ut i skogen bland det bästa som finns för att koppla bort och rensa ur skallen!
Så fort jag snackat klart med mamma ska jag ta och packa inför imorgon och sen faktiskt lägga mig framför tv'n, kanske tar en dejt med boken också!

Fräna eller vad?

Anna och lilla Klara vad och hälsade på oss för ett tag sen och har lilla Klara fräna skor eller vad?!

Who you are

Sitter nyduschad och lyssnar på härlig musik i min säng! Är så otroligt skönt att bara lyssna på musik och slappna av!
Jag började inte förens halv elva idag men åkte in som vanligt och satt och pluggade till tio över tio ungefär, känns ganska så ambitiöst! Fast var mest för att slippa göra så mycket nu på kvällen..Men jag hatar känslan av att ena stunden förstå vad jag pluggar och sen några timmar senare hänger jag inte med alls! Hatar att inte kunna kontrollera mig själv och mitt huvud!
Nova och jag skrittade först fram i skogen och tog sen lite trav på banan. Satt ner en del i traven idag och hon var otroligt jäkla fin!! Kändes kanon bra! Jobbade inte alls länge för jag kände att det var lika bra att avsluta med den grymma känslan! Jag har även kommit på att jag faktiskt har tränat med Nova innan! *känner en lättnad sprida sig i kroppen* Men jag är otroligt taggad till nästa söndag! Nu i helgen åker vi ner till Grevagården med Bruno, vi ska ju visa honom och se om han blir godkänd som avelshingst! Hoppas, hoppas! Men i veckan som kommer börjar jag och Nova med lite uteritter och sen i slutet av veckan varvar vi uteritter och lite hårdare pass på banan. Ska bli himla roligt att träna igen!
Nu ska jag smörja in mig och sen ta och läsa i boken jag lånat av kuratorn. Blir sängen ganska så snart för jag är otroligt trött känner jag! Sen är det bara att försöka peppa till matteprov imorgonbitti (y)

Survivor

Överlevde även denna tisdag, känner att jag inte har någon vidare tidsuppfattning denna vecka!
Nova skötte sig jätte bra i skogen! Bästaste bäste vän!♥ De nya ridbyxorna är väldigt sköna och mjuka i materialet! Mycket bra köp!
Jag är väldigt trött i huvudet och ska få klart med dagens sista sysslor innan jag kan tvätta av sminket och krypa ner under täcket!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!