Vår!

Härligt vårtecken hemma på gräsmattan!!
Snödroppar :D

Tisdag

Tisdagar är absolut värsta dagen i veckan och jag känner inte att jag har några fler kommentarer om skoldagen!!
Jag och Nova tog oss ett lösgörande pass i skritt idag. Regnade ju i natt så nu är det väldigt lerigt överallt så banan var inge bra, stubben sjönk man bara ner i så jag provade en hage som det inte går några i för tillfället. Där gick det i alla fall att skritta. Tog några travsteg men det var som om hennes hovar sögs tag i av marken och hon fick inget fäste. Men hon jobbade på bra även fast hon inte riktigt kändes på samma planet som jag idag. Var mycket intressant runt omkring. Var i alla fall skönt att fokusera på annat än skola och plugg! Madde tog lite kort men dessvärre är en väldigt stor majoritet med bilderna suddiga ( hon har ju bara tagit kort en gång med kameran förut!) men jag ska se vad jag kan göra med dom någon dag.
Det var himla skönt väder när jag slutade idag och jag bara njöt! Inne i Hallsberg så blåste det lite men hemma så blåste det knappt någonting alls och det var så jäkla härligt och solen börjar verkligen värma lite nu! Hoppas verkligen på lika härligt väder imorgon!! Ska i alla fall försöka stå ut med friluftsdag i geggan imorgon  (y) Nu ska jag försöka mig på att läsa lite i engelska boken om jag inte rentav ska lägga mig..är super trött!!

Linslus! Eller..

Nova tycker jag är skit jobbig med kameran ibland och vill inte alltid vara med och då ser hon ut såhär:
Hon ser ut att vara rätt trött på mig men jag tycker att hon är otroligt charmig då!

Give me love

Mitt schema för mig och Nova har redan blivit tvunget att ändras! Haha, ibland går det fort! Det blir ändringar för onsdag, torsdag och fredag så det kommer nog se ut på följande sätt:
  • Onsdag: Lösgörande
  • Torsdag: Kanske får stå
  • Fredag: Rida ut
Inte fy skam det heller. Ska nämligen repa efter skolan på torsdag och då kommer jag troligtvis komma hem sent och vara rätt trött! Men någon vilo dag i veckan brukar jag ha som standard så det får bli på torsdag. På onsdag så kommer jag sitta kvar i skolan och planka låt. Har säkert redan dragit vad det innebär att planka en låt men jag tar det igen: Man ska ta och lyssna på en låt och genom det, med ett instrument (piano eller gitarr lär vara lättast) lyssna i vilken tonart låten går i, hur många takter, vilka ackord och vilken ackordföljd. Började idag då jag var ledig när de andra började och det ska vara klart och bli inlämnat om en vecka..har otroliga problem med att planka då mitt gehör är = bajs. Men får försöka göra mitt bästa och sen får lärarna hjälpa mig!
För övrigt så är det inte så värst i skolan för tillfället. Våran engelska lärare är sjuk så vårt glosförhör är fram flyttat till måndag! Känner mig lite lättad faktiskt! Förövrigt så har jag ingen som helst motivation till skolan. Har absolut ingen som helt lust att gå i skolan för tillfället, detta är ju dock inget ovanligt! Men jag får försöka bita ihop och tänka positivt! Ska försöka samla alla tankar till mötet med kuratorn på fredag morgon och diskutera dom då!
Nu ska jag läsa igenom svenskan igen sen är det dags för Det okända och sedan sängen!

Schema

Morgondagens schema:
  • Orka ta mig upp till skolan och genomlida dagen där
  • Ta in Nova och longera
  • Plugga,plugga samt plugga
  • Ta kväll!
Inte alldeles fullt upp men är rätt sysselsatt ändå!

Lill Nova

Idag tog vi oss en tur i skogen för att avrunda lovet och passa på innan det är dags för att börja jobba i halvmörkret nu i veckan. Lika bra att hålla sig hemma när man inte har all tid man vill i ljuset!
Hon var först väldigt tittig och när vi kom in i skogen fattade hon inte riktigt att underlaget inte alltid är på våran sida. I skogen finns det stället av vägen som fortfarande är istäckta och hon förstod inte riktigt att man inte bara kan trampa på som bara den där. Men efter ett tag så förstod hon.
Vi bröt lite mönster som vi brukar ha. Har blivit mest att jag ridit bort till viltstängslet och vänt och på senaste tiden tagit lite små påhittade stigar här och var men idag följde vi för det mesta vägen. Jag slutar tidigare på onsdag så blir det inga förhinder så ska vi nog ta en längre sväng bort till pölen i skogen då som lite omväxling!
Här kommer det tänkta schemat för mig och Nova denna vecka, det kan bli en del ändringar beroende på väder och underlag:
  • Måndag: Longera, se hur hon lyssnar på mig
  • Tisdag: Lite lätt lösgörande, vilka gångarter och vad beror på underlag och hur hon känns
  • Onsdag: Ut i skogen
  • Torsdag: Lätt lösgörande och även här beror vilka gångarter och mer specifikt vad vi gör beror på underlaget
  • Fredag: Blir antingen longera eller kanske släpper på banan om den är tom
  • Lördag-söndag: Rida ut i skogen
Det är på ett ungefär hur min och Novas vecka tillsammans ser ut!

Skinny love

Sitter och försöker hitta lite ny fräsch musik till ipoden. Känns som att jag lyckas rätt hyfsat faktiskt!
Lovisa åkte hem tidigt imorse pga ont i magen vilket hon även hade hela natten, stackarn! Var trevligt så länge det varade i alla fall!
Imorse skulle Madde och Gunnar köra med Bruno så jag satte mig och pluggade när jag ändå inte hade något bättre för mig. Det känns inte helt hopplöst i alla fall,kanske kommer gå rätt bra rent av! Har nämligen glosförhör på tisdag, uppsatsskrivning på och engelskaboken och svenska prov på torsdag. Har börjat få in lite grundligt om svenskan i huvudet så det hinner byggas på, engelska glosorna är det lite värre med but I'm trying! Har lyckats ta mig till kapitel tretton av sexton i engelskaboken och den är faktiskt rätt bra! Lite smått krångliga ord här och var men internet finns ju!
Jag missade ju självklart inte hoppningen som var på ettan idag! Är himla glad att jag själv inte hoppade, var mer nervös och hade mer ont i magen bara av att kolla via tv'n! När jag väl hoppar så är det med skräckblandad förtjusning, dock mer skräck än förtjusning. Har faktiskt ingen aning om varför det är så, kan ha att göra med att jag är så äckligt höjdrädd!
Det som återstår av denna söndag är att glo på tv'n och fasa inför imorgon när skolan börjar! Vill som vanligt inte men det är inte långt kvar till påsklov!!

And then there were none

Var ute i stallet till halv ett - ett någon gång i natt sen orkade jag inte vara vaken längre så jag gick in och la mig. Vaknar du vid sju varje dag automatisk så jag kände inte för att vara vaken jätte länge.
Jag har vart duktig och dammat mitt rum, har funderat på det i flera dagar men har inte blivit av men idag har jag haft mycket tid och har fortfarande. Satt även och skrev av Lovisas anteckningar samt skrev av engelska glosorna till ett annat papper så det är lättare att plugga på dom imorgon.
Ikväll kommer Lovisa hit! Vi ska glo på melodifestivalen och ha det mysigt! Imorgon får hon följa med ut i stallet och sen ska vi plugga! Och då menar jag verkligen plugga för jag måste verkligen det. Har skjutit på det hela lovet men vill inte lägga all min fritid på att plugga hela tiden.
Nu ska jag läsa engelskaboken, på tal om plugg (y) men ska skriva en uppstats kring den på torsdag så då är det väl bra om man läst den istället för att bara kommit till kapitel två..eller? Ja jo!

Smack

Jag och Nova tog oss ett litet pass på banan i blåsten. Hon var lite trött,tung och seg men annars klickade det direkt. Hon visste vad jag menade och det var inga som helt problem för henne. Banan är nästintill perfekt just nu! Två halvstora pölar i två av hörnen och precis vid dom är det kladdigt men annars är det kanon! Hade från början tänkt rida på stubben men den var långt ifrån perfekt, alldeles kladdig! Men det gick bra på banan med!
Vi skrittade och travade bara men ibland behövs det inte mer. Jag körde lite volt,raka spår och lite lätta sidvertsrörelser i skritten och sedan travade jag på stora mittvolten. Något jag är väldigt noga med när jag sätter igång med Nova (även när jag satt igång tidigare hästar jag ridit) är att i början bara köra tills man får en bra känsla och sen sluta där. Det ska kännas bra för både mig och hästen så man har en positiv känsla så allt inte blir tråkigt. Sen spelar det ingen roll om det tar fem eller tjugo minuter. Så länge det känns bra när jag avslutar. Är ju självklart viktigt när man är igång med men då brukar jag bygga på med annat och kanske utöka osv för att man ska komma någon vart medans jag nu bara är ute efter att komma igång. Börja lugnt och sakta liksom. Tar inte alls långa pass nu i början och ibland är det inte alltid jag rider igenom alla gångarter. Idag tog jag exempelvis ingen galopp. Igår så tog jag lite i både skritt,trav och galopp men inget ansträngande. Eller ja, inte för Nova i alla fall. Jag fick ju anstränga mig en del för att få stopp på henne! Men det är lite så jag tänker och gör.

Wild one

Nova var riktigt pigg idag! Vi tog först en sväng i skogen och vi fortsatte med lite spontana påhittade stigar som vek av från vägen men ändå följde läng med. Sen gick vi till nordishagen (nordisarnas sommarhage/kvigbete förr) där det fanns en stor vattenpöl igår. Jag tog tyglarna och jobbade lite smott igenom henne. Lite i skritt, lite trav och så prövade jag lite lite galopp bara för att känna hur det kändes. Det kändes kanon förutom att jag knappt fick stopp på henne! Jäklar vad pigg och taggad hon var!! Helt sjukt! Hon bockade och blåste upp sig och jag sa åt henne att stanna och höll i tygel så gott jag kunde men icke! Jäklar vad hon tyckte det var kul! Fick stopp på henne efter en liten stund i alla fall! Kan säga att det inte var långt ifrån att jag åkte av. Har ju varken muskler eller balans så jag hade det tufft!
Vi gick sedan till vattenpölen för att gå igenom den och få lite kort på det. Första gången jag lämnade ifrån mig kameran men det gick ju rätt bra! Skulle trava igenom pölen och sedan upp för en backe men Nova drog iväg i galopp i backen och jag var nära på att ännu en gång åka av och knappt få stopp på henne. Finns lite stockar i den hagen som vi brukar hoppa över, har inte hoppat något med Nova och tänkte inte göra det idag heller och som tur är så siktade hon inte in sig på någon stock för då garanterar jag att jag åkt av! Rider ju mest i dressyrsadeln nu för att det känns bättre i knäna och jag får sämre balans i den. Men öva är det som gäller! När jag har börjar få lite muskler och det har torkat upp mer ska jag börja att rida lite barbacka. Har en strategi för hur jag ska ta mig upp. Ska ta och visa det i bilder någon gång!
När jag var klar med Nova fick jag lite bråttom men jag och Madde kom fram till att det är skönare att få vara utan täcke idag, dels var det så varmt och så är det precis så hon kan ha det (hon är ju ganska så lång i kroppen) så det är bara skönt för henne att få rulla av sig! Ska ju tydligen bli kyligare på nätterna snart och då får hon ha regn täcket på sig. Men i vilket fall så skulle jag säga det att jag och Madde åkte till hennes mamma för att käka lunch. Blev fisk i ett försök till att bli lite klokare men vet inte riktigt om det funkade..får hoppas på något resultat!
Här kommer lite bilder från dagen:
Här drog hon iväg upp för backen, Madde var mer konsentrerad på att försöka hjälpa mig med att få stopp på henne så fick tyvärr inget kort efter..

Nu har jag haft tre muppar här ett tag som river mitt rum och terroriserar min kamera!!

Love ♥

Älskar den här bilden! Om jag har tålamod någon dag ska jag se om jag kan blåsa av dammet från photoshop och se om jag kan få den ännu finare...är inte helt säker på att jag vill det faktiskt!

Don't throw it all away

Känns som om jag inte har så mycket att säga. Händer ju grejer hela tiden men inget som känns relevant för mig att ta upp! Har vart otroligt härligt väder idag! Mår riktigt bra när solen är framme, snön är borta, man ser skillnader med marken på bara några timmar nu när det blåser så och det är ljust längre!! Våren är på väg!
Nova var lika fantastik idag! Är så stolt över henne! Både hon och jag tycker det är roligt att ta spontan svängar in i skogen för att vika av från vanliga vägen. Små klättrade lite idag och tog några travsteg i form på gärdet och det var sådan fantastisk känsla! Så fort jag tog tyglarna och tryckte till lätt med skänkeln så visste hon direkt vad jag ville och hon tyckte det var skit kul att få springa lite lätt! Gjorde bara en liten volt och några steg längs vägen och inget mer för mer behövdes inte. Vi blev verkligen ett! Känner mig helt salig!!
Hade tid hos optikern idag för synundersökning och nya linser. Får åka ner till Motala men har gått där och haft samma snubbe i fyra år snart och tycker dom är sjukt trevliga och han är jäkla rolig! Känns bra och tror att det är rätt bra att gå till samma, de vet vad man behöver och vad man vill och man vet hur dom fungerar och tvärt om liksom! För ungefär två år sedan så blev min syn bara sämre och sämre hela hela tiden men nu har den stabiliserats vilket är otroligt skönt för att få sämre syn hela tiden ger ju sina biverkningar! Jag har ju haft glasögon sen jag gick i ettan. När jag slutade sjuan vågade jag mig på att börja med linser och första året var kämpigt men nu går det av bara farten! Kuratorn på skolan har någon sorts linser som hon kan sova i och byta väldigt väldigt sällan! Hon tar ut dom typ en gång i veckan för att rengöra dom och sen så sätter hon in dom igen. Låter otroligt skönt än att hela tiden behöva tänka på att jag måste ta ut linserna på kvällen, sätta in dom på morgonen, packa med vätska + linsburk samt glasögonen så jag ser när jag väl tar ut linserna. Funderar på om det är något jag ska testa..får se!
Jag hade för ett tag sen tänk damma mitt rum så det är gjort men sen fastnade jag i telefonen med Jessica så nu är jag inte riktigt lika säker på om jag ska göra det...vi får se när det gäller det med. Är bara latmasken som talar i vilket fall. Kanske lyckas ta mig i kragen! Ska i alla fall ta och kolla vädret nu också så man vet på ett ungefär vad man har att vänta sig! I tidningen skrev dom i morse att våren är här för att stanna i alla fall och det är ju otorligt skönt! Jag är en riktig vårmänniska!!
Jag fick ju till en hel del text i alla fall (y)
Tycker verkligen om denna bild!!

Flickorna

Tog lite kort på tjejorna igår, de hann bli klara med själva jobbandet men blev lite andra fina bilder! Tänkte lämna ett litet smakprov till dom ifall dom kikar in här något innan dom får bilderna. Här får ni flickor:
Ni får väl säga till om det är något att ha!

En värld full av liv

Nova är värd miljoner guldstjärnor! Det har ju vart urtrist väder hela dagen idag och blåst en massa och det är fullkomligt snorhalt nästan överallt så jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på med henne men det blev en liten terrängrunda med Madde i skogen. Gick upp i skogen efter att lugnt , lugnt gått en bit på vägen som var is. På de ställen då stigen var för hal så fick vi hitta på egna stigar. Både jag och Nova tyckte det var riktigt kul! Nova brukar ju dessutom leta massa faror men hon var helt fantastisk! Vad jag älskar den hästen!!
Vad vi ska hitta på imorgon beror på hur underlaget ser ut. Men förhoppningsvis är det bättre än idag men just nu så pissar det rent ut sagt ute! Ska enligt vackerväder bli vamt och fint väder imorgon! Får hoppas dom har någorlunda rätt! Igår var det otroligt härligt i alla fall, kändes riktigt vårigt!!
Så härligt var det igår och innan alla molnen kom var det nästan helt molnfritt!
Åkte ju till Jessica igår och i brist på fantasi och pluggork så kom vi överens om att jag skulle "glömma" mitt skrivblock.. (a) Men men , får skylla oss själva om vi inte är klarar när det sedan bara är en vecka kvar.. (y)
Nu ska jag fortsätta kolla på lejonkungen! Har alltid älskat lejonkungen och kommer nog alltid göra!!
Lämna ditt bakomflutna före dig!

Everything's gonna be all right

Var iväg för en timma sedan och fick massage. Var verkligen behövligt!
Har inte riktigt sinnes stämningen till att hålla modet och humöret uppe här just nu, får se om det blir bättre efter mat och film!
Behöver bara vara en stund.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!